Bas Wit

Innovation Manager at NoCodeEnablers

Bas had nooit verwacht dat hij in een corporate omgeving zou werken, desalniettemin werkt hij inmiddels al 19 jaar in verschillende rollen binnen grote bedrijven. Hij studeerde psychologie en informatie technologie en de combinatie van deze twee speelvelden fascineert hem tot de dag van vandaag.

Gestart binnen het domein van eCommerce als een ontwerper, zag hij al snel kansen om zijn psychologische kennis in te zetten voor conversie optimalisatie en UX verbeteringen. De laatste jaren richt hij zich met name op innovatie en de rol daarbij van low code en no code. Bij Univé, een Nederlandse verzekeraar, heeft hij met de inzet van no code gezien hoe technologie kan helpen met het voorkomen en beperken van risico’s.

Inmiddels is Bas als zelfstandig innovator werkzaam en helpt hij bedrijven met advies rondom no en low code implementaties vanuit “NoCodeEnablers”. Als fanatiek avonturier, houdt Bas van lange uitdagende endurance races op zijn mountainbike. Om in zijn behoefte voor de beste spullen te voorzien, runt hij ook zijn eigen webshop in bikepacking tassen en fiets avontuur producten. Zijn motto: “never stop exploring…”