Stephan Lems

Partner bij Innovation Booster

Stephan (33) is een internationaal ondernemer, intrapreneur, voormalig consultant en partner bij Innovation Booster (een innovatie consultancy). De afgelopen jaren heeft hij 6 verschillende bedrijven opgericht en 35+ corporates geadviseerd op het gebied van ondernemerschap, innovatie en organisatie. Al op 16 jarige leeftijd (in 2004) startte hij zijn eerste mini-onderneming in de Zwitserse bergen en in 2015 werd zijn (derde) bedrijf Tante Bep gekocht door Takeaway.com.

Stephan heeft een ondernemende, business-minded aanpak en wordt enthousiast als hij anderen mee kan krijgen in zijn ondernemende mindset. Samen met anderen kansen ontdekken, creëren en realiseren is waar hij energie van krijgt. Bij Innovation Booster heeft hij dit op grote schaal in de praktijk gebracht. Als consultant (en later als partner) heeft hij bedrijven als ING, Adecco, Unilever, Wolters Kluwer en vele anderen geholpen om nieuwe innovaties naar de markt te brengen. Dit deed hij door een strategische benadering te combineren met organisatorische verandering en een portie handen-uit-de-mouwen ondernemerschap. Zo kregen de bedrijven niet alleen succesvolle innovaties aangeleverd, maar waren zij vervolgens zelf in staat om beter, sneller en goedkoper door te innoveren.

Door de combinatie van ruime ervaring als zelfstandig ondernemer en ruime ervaring bij sommige van de grootste bedrijven ter wereld, is hij goed in staat om de verschillende werelden met elkaar te verbinden en lessons learned te kunnen delen.